Het orgasme: wat is het precies?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 30/09/2015 - 15h08
-A +A

PUB

Wat gebeurt er na het orgasme?

Zo gauw het orgasme voorbij is, doen er zich enkele veranderingen voor die het lichaam weer in rusttoestand brengen.

Bij mannen verdwijnt de erectie, de huid van het scrotum ontspant, de teelballen zakken weer in de teelbalzak, de tepels blijven niet langer hard, de rode huid krijgt weer haar normale kleur en de ademhaling en de hartslag vertragen.

Bij vrouwen ontspant de geslachtszone en de zwelling verdwijnt, de baarmoeder gaat weer lager liggen, de kleine schaamlippen worden weer bleker en de zwelling verdwijnt, de tepelhof wordt weer kleiner en de tepels blijven niet langer hard, de rood geworden huid krijgt weer haar normale kleur en de ademhaling en de hartslag vertragen.

Het orgasme is dus wetenschappelijk erg goed gedocumenteerd voor zover het om de fysieke reacties gaat. Maar op emotioneel vlak blijft het een mysterie.

Het is interessant om de onderzoeken te volgen die dit fenomeen van het  seksuele genot beter helpen begrijpen. We kunnen die kennis gebruiken om mensen  met orgasme-stoornissen te helpen of om mensen die goed ‘functioneren’ nog meer genot te verschaffen.

Initialement publié par Dr Catherine Solano le 15/05/2012 - 11h29 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 30/09/2015 - 15h08
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB