Het is zomer, ik ga voluit voor de antioxidanten!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 26/07/2012 - 13h15
-A +A

Om mooi bruin te worden en de veroudering van uw huid tegen te gaan, moet u deze zomer zo veel mogelijk antioxidanten opnemen. 

Maar waar zitten ze zoal in? 

Een klein overzicht van de verschillende soorten antioxidanten en de levensmiddelen met het hoogste gehalte aan antioxidanten.

PUB

Maximale opname van antioxidanten gaat via variatie

De basis van een gezonde voeding: van alles wat.

Elk levensmiddel heeft andere voedingsstoffen, soms in sterk verschillende hoeveelheden. Om er optimaal van te profiteren moet u zo veel mogelijk afwisseling brengen in uw voeding. Niet makkelijk, want we hebben nogal de neiging om altijd min of meer hetzelfde te eten.

Doe dus op zijn minst deze zomer een kleine inspanning en durf eens iets nieuws uit te proberen. Wees nieuwsgierig en inventief als u boodschappen doet, laat u elke keer verleiden door een product dat u niet kent of al lang niet meer gegeten hebt.

 

Carotenoïden voor een mooi bruin kleurtje

Er zijn drie groepen van carotenoïden: bètacaroteen, lycopeen en luteïne.

  • Bètacaroteen: wortelen, tomaten, meloen, pompoen, abrikozen, paprika, spinazie, kropsla, zoete aardappelen, broccoli, enz.
  • Lycopeen: tomaten, roze pompelmoes, papaja, watermeloen, enz.
  • Luteïne: broccoli, kool, groene groenten, maïs, enz.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 26/07/2012 - 13h15

Les antioxydants, Line Martin, Editions Dangles. Les antioxydants, élixir de jeunesse, Marie Millet, Uitgeverij Vuibert.

Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Wat eten om beter te bruinen? Gepubliceerd op 12/05/2017 - 10h14

Goed bruinen houdt in dat de huid een mooie goudbruine kleur krijgt, maar ook dat men weet hoe de huid beschermd moet worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uv-straling, zout, wind, water… Sommige voedingsmiddelen zijn goed om de huid...

Wat moet ik eten om mooie haren te hebben? Gepubliceerd op 28/05/2013 - 13h52

Het volume, de kleur en de glans van het haar zijn grotendeels genetisch bepaald. Maar welke aard het haar ook heeft, voeding helpt om het nog meer te laten glanzen of gezonder te krijgen. Enkele ingrediënten om de gezondheid en schoonheid van het ha...

Meer artikels