• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Het geheim van koppels die bij elkaar blijven...

Het geheim van koppels die bij elkaar blijven...Hoe slagen sommige koppels erin stralend gezond te blijven na jaren samen te hebben geleefd? Hoe vermijden ze de routine en vrijwaren ze de harmonie? Enkele denkpistes...

Uitwendige tekenen van geluk...

Hoe herkent men een gezond koppel? Aan de aandacht en de tekenen van tederheid voor elkaar, aan een constante bezorgdheid om het welzijn van de ander. Die koppels blijken op eenzelfde golflengte te zitten, waarschijnlijk doordat ze eenzelfde kijk op hun toekomst hebben en het onderling eens zijn over hun doelstellingen: kinderen krijgen, een zaak starten, een huis bouwen, enz. “De doelstellingen moeten worden verwoord en besproken om te komen tot een precies en open akkoord”, verklaren Patty Howel en Ralph Jones, opvoeders en auteurs van het boek "Vivre et grandir ensemble" (“Samen leven en groeien”) bij uitgeverij Marabout. Gelukkige koppels houden verschillende mogelijkheden achter de hand (vrijetijdsbesteding, uitstapjes, enz.), wat essentieel is om niet te verstikken... en om dag na dag te blijven verlangen naar elkaar.

Valstrikken vermijden

Koppels die lang met plezier samenblijven, werken hun agressie en frustraties niet uit op hun partner! Wat u absoluut niet mag doen: steriele verwijten en berispingen in plaats van het probleem op te lossen en vooruit te kijken. Veel koppels stuiten inderdaad op een onoverkoombare hindernis: de andere willen veranderen. Wat uiteraard onmogelijk is! Laat bepaalde eisen vallen en aanvaard dat uw partner niet steeds is zoals u zou willen. Tracht hem/haar er wel toe te brengen gedragingen aan te passen die werkelijk een invloed kunnen hebben op het welzijn van het koppel. Zeg wat u voelt, maar lever zelf ook een inspanning! U hebt zelf de sleutel van een lang en gelukkig samenzijn in handen.Boeken over het onderwerp:NIJS PIET. Tweehonderd vragen over relaties, liefde en seksualiteit : een levensgids voor jongeren en ouderen. De Nederlandse Boekhandel, Kapellen.

Artikel gepubliceerd door op 27/08/2002

Bronnen: Psychonet Production

Vindt u het artikel interessant?