• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Herpes: het scenario is altijd hetzelfde

Herpes: het scenario is altijd hetzelfdeHerpes komt heel veel voor, het is besmettelijk en... het keert terug. De symptomen aan het begin van een opstoot zijn altijd dezelfde. Kennis van de symptomen is belangrijk, want het voorkomt dat ook iemands omgeving besmet raakt!

Factoren die herpes uitlokken


-Plotselinge koorts
-Vermoeidheid
-Stress of hevige emoties
-Maandstonden
-Lokale letsels: irritatie van geslachtsorganen (bijv. tampons), wrijving (bijv. in het kruis knellende kleren), herhaaldelijk snuiten, uittrekken van tand, enz.
-Geslachtsgemeenschap voor genitale herpes.
-De zon voor lippenherpes.
-Warmte, koude
-Alcoholgebruik.
-Enz.
Het is belangrijk dat u zichzelf goed leert kennen, zodat u de link kunt leggen tussen bepaalde situaties en het optreden van een opstoot van herpes. Als u de uitlokkende factoren in uw persoonlijke situatie eenmaal kent (ze zijn niet bij iedereen gelijk), kunnen er vaak strategieën worden opgezet om ze te voorkomen.

De tekenen die aan herpes voorafgaan


Jeuk, tintelingen, een branderig gevoel, een verdoofd gevoel, pijn… zijn de symptomen die een opstoot van herpes aankondigen. Als u die signalen weet te herkennen, kan er heel vroeg een preventieve behandeling worden gestart en de opstoot van herpes zo worden ingedijkt.

Artikel gepubliceerd door op 18/05/2009

Bronnen: Guide France Info, "Combattre l'herpes", Michel Cymes en Françoise Ramel.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

GIDS ZIEKTEN EN AANDOENINGEN
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden