Overslaan en naar de inhoud gaan
PUB
Eerste onderwerp hernemen

Hemifaciale spasmen

Gepubliceerd door op 12/02/2014 - 19h20
PUB

Ik ben op zoek naar lotgenoten die leiden aan hemifaciale spasmen. Ik ben geopereerd hieraan 4 jaar geleden en ben spasme vrij. Maar nu is de andere kant van mijn gezicht begonnen.  Nog alleen mijn ooglid, maar ben bang voor uitbreiding.Groetjes

Fout melden


X
Antwoorden
gena heeft op gereageerd

ik heb een vraagje, een vriendin van mij heeft ook die symptonen, bij haar eerst aan één kant van het g ezicht, aan één oog dus, daarna beide ogen, soms blijven de ogen openen, maar de meeste tijd van dag gaan ze knipperen, was dit bij u ook zo?

 

mvg

heli heeft op gereageerd

27/02/2014

van Heli

Zes jaar geleden begon ik last te hebben van hemifaciale spasmen  aan derechter kant van mijn gezicht. Na drie jaar raadpleging, met de nodige onderzoeken, bij een neuroloog en met de raad om de spasmen te beperken bij middel van botox ben ik te rade gegaan bij een acupunkturist.De spasmen waren toen al niet meer te stoppen, en mijn rechter ooglid gesloten.Na vier maand behandeling met acupunktuur zijn de spasmen verdwenen, en mijn ooglid is terug volledig open, dit is nu reeds twee jaar geleden.Sindsdien ben vrij van spasmen, wel moet ik om de 3 maand een sessie acupunktuur ondergaan.

Beste Groeten

 

aliceb heeft op gereageerd

aan Heli,

ik heb ook reeds meer dan 7 jaar spasmen aan de rechterkant van mijn gezicht en zoek al een tijdje naar een effectieve behandeling zonder operatie omdat ik quasi zeker ben dat het niet veroorzaakt wordt door een druk van een bloedvat op de zenuw maar wel door een overactief sympatisch zenuwstelsel. Ik ben aangenaam verrast om te horen dat accupunctuur bij jou geholpen heeft...mag ik je de naam en het adres vragen van deze accupuncturist? Hartelijk dank,

Alice

Estelle heeft op gereageerd

Dag Heli,

Daar ik hier ook last van heb, kunt u misschien meedelen waar de acupuncturist te vinden die u geholpen heeft ?

 

Dank bij voorbaat,

Liliane

liliverstrepen@yahoo.com

Sien heeft op gereageerd

Aan Heli,

 

graag ang verneem ik welke acupuncturist u geholpen heeft.

met dank

 

francien

10eke heeft op gereageerd

Hallo

Ik heb last van een kloppend spiertje onder mijn oog en samentrekkende spieren rond de mondhoek aan één kant van het gezicht. Ik dacht aanvankelijk dat het een bloedvat was dat op een zenuw drukte maar nu denk ik eerder ook aan een overactieve zenuw en vooral arthrose in de nek. Ik zie namelijk het verband tussen een beweging van de nek en de spasmen. kiné helpt niet, accupunctuur tot op vandaag ook niet maar ik zou dat wèl nog eens willen proberen. Het is uiteraard ook stressgebonden.

Ik vraag mij af waar ik moet beginnen om uit te zoeken wàt het nu precies is? Bij iemand die arthrose behandeld of bij een neuroloog?

Wie heeft adressen uit het Gentse, of beter, referenties van dokters uit het Gentse.

Tine     

 

cath heeft op gereageerd

beste,

 

zou ook graag naam en adres van akupuncturist krijgen want heb zowat dezelfde klachten.

een klein jaat geleden heb ik wel een facialis parese gehad.misschien komt het daarvan voort?

dank bij voorbaat

mvg

romon yvan

pcromon@hotmail.com

dagpauwoog heeft op gereageerd

Aan Heli,

Die hemifaciale spasmen zijn een nachtmerrie,kan je me aub niet helpen met het adres

van de acupunturist,ik zou je zo dankbaar zijn en steeds tot wederdienst bereid.

Hartelijk dank

huguette

Leila heeft op gereageerd

Beste Heli,

 

3  jaar geleden is had ik ook last van hemifaciale spasmen. Er komt een ader tegen een zenuw aan.Toen 3 jaar nergens last van gehad.Na 3 jaar nu weer erg last van. Met een botox zou het te helpen zijn. Heb ook last van mijn oor soms. Ik ben erg bang voor wat er aan de hand is.  Nu lees ik dat acupunctuur ook helpt.

Zou ik de naam van deze acunpunturist mogen hebben.

Alvast bedankt voor de genomen moeite.

 

 

Fijne avond nog,

Leila

Manuel heeft op gereageerd
  • Hoi Heli ik heb al 1 jaar Hemifacialis spasme, mag ik je de naam en het adres vragen van deze accupunturist ? en wat voor behandeling heeft toegepast  Hartelijk dank  Manuel.
Tics Zie onderwerpen van de redactie van e-gezondheid
PUB