Help, ik word kaal!

Geüpdatet door Thomas Coucq op 24/09/2012 - 10h28
-A +A

Haar verliezen is voor veel mensen een bron van angst.

En u, moet u zich zorgen maken? Wat zijn de oorzaken van kaalheid?

Hoe kunnen we haaruitval vertragen of de nieuwe groei stimuleren?

PUB

We verliezen allemaal haar, dat is normaal!

Tussen de tanden van uw kam is een plukje haar achtergebleven. Meteen besluipt u een vreselijke gedachte: Misschien bent u wel kaal aan het worden? Maar geen paniek, er is haaruitval... en haaruitval.

Onze haren vernieuwen zich continu. Als een haar aan het einde van zijn groeicyclus is, komt het los en valt het uit. We verliezen gemiddeld 30 tot 100 haartjes per dag. Haaruitval wordt pas problematisch als dat aantal hoger ligt. Het is dus allemaal een kwestie van hoeveelheid!

Haaruitval: wanneer moeten we ons zorgen maken?

Hoe kunt u  te weten komen of uw haaruitval abnormaal is? Probeer eerst elke grote verandering op te sporen. Als uw hoofdhaar almaar dunner wordt of als u vaststelt dat u meer haar verliest dan anders, is dat een slecht teken.

De trektest is een simpele, maar doeltreffende methode om u zekerheid te geven. Dermatologen gebruiken ze ook. Trek zachtjes en zonder snokken aan een plukje haar. Als u daarna enkele haren in uw hand hebt, is het misschien tijd om naar een dermatoloog te stappen.

Initialement publié par Thomas Coucq le 24/09/2012 - 00h00 et mis à jour par Thomas Coucq le 24/09/2012 - 10h28

Met dank aan dr. Marie Baeck, adjunct diensthoofd dermatologie in de Cliniques universitaires Saint-Luc.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Patou

Hallo

Ik ben heel veel haar verloren door een te snel werkende schildklier.
volgens de dokter komt het terug maar heb het gevoel van niet...
Wat kan ik doen?

Patricia

dokkan

Dag Patou,

Dat lijkt me een heel lastig probleem. Je kan je eventueel kandidaat stellen voor 'het spreekuur', het medisch programma op VTM. Wij kunnen samen een oplossing bedenken en je hopelijk van je probleem verlossen. 

Interesse, stuur dan een maitje naar dokter@kanakna.com of bel 0477 881 243

PUB
Lees ook
Haaruitval of kaalheid: Ga naar uw huisarts! Geüpdatet op 22/06/2009 - 00h00

Mannelijke kaalheid of androgene haaruitval wordt vooral gekenmerkt door haaruitval bij de slapen, op het voorhoofd en op de kruin. Zo'n 30% van de mannen krijgt er na zijn dertigste mee te maken. De aandoening is doeltreffend te behandelen, als men...

Haaruitval: wat zijn de oplossingen? Gepubliceerd op 02/09/2014 - 11h06

Mensen verliezen normaal tot een honderdtal haren per dag. Verliest u meer haren , dan moet naar de oorzaak gezocht worden. De oorzaak bepaalt wat de oplossingen en de eventuele behandelingen zijn. Een overzicht van de oorzaken van haaruitval en een...

Haaruitval bij vrouwen: snel ingrijpen! Gepubliceerd op 21/12/2012 - 15h42

Ook vrouwen kunnen te maken krijgen met haaruitval die een voorhoofdvergrotend effect heeft. Is dat het geval, dan zit er maar één ding op: zo snel mogelijk een specialist raadplegen. Waarom? Om het makkelijker is om haaruitval te verhinderen dan om...

Haaruitval bij mannen bestrijden Gepubliceerd op 05/12/2011 - 18h07

Progressieve haaruitval komt vaak voor bij mannen. In de meeste gevallen is kaalheid of alopecia erfelijk en van hormonale oorsprong. Hoe kan haaruitval bij mannen op een eenvoudige manier voorkomen worden en wat zijn de mogelijke behandelingen?

Meer artikels