Heerlijke meigroenten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 02/06/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Ze zijn er weer... de jonge worteltjes, de spinazie en de radijzen, de erwtjes en de asperges. Met deze recepten maakt u lichte, maar originele recepten klaar die uw gehemelte zullen strelen... Smakelijk!

PUB

Radijzencrème met tomaat


Ingrediënten voor 4 personen
2 bosjes radijzen
1 grote tomaat
5 of 6 takjes basilicum
2 potjes natuuryoghurt met bifidus
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
versgemalen peper

Bereiding
Maak de radijzen schoon. Bewaar het groen voor soep.
Snij de radijzen in schijfjes. Hou een twintigtal schijfjes apart en doe de rest in de beker van de keukenmixer.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Stroop de basilicumblaadjes af, hou er drie of vier van opzij en hak de rest grof.
Doe de tomatenblokjes en het versnipperde basilicum bij de radijsjes in de keukenmixer. Giet er de yoghurt en de balsamicoazijn bij.
Mix tot een mooi homogene crème.
Breng op smaak met zout en peper, proef even en doe er eventueel nog wat balsamicoazijn bij.
Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Giet de crème net voor het opdienen in een soepterrine of in aparte kommen. Versnipper het apart gehouden basilicum en strooi het over de crème en werk af met de apart gehouden radijzenschijfjes. Geef nog een goede draai aan de pepermolen. Dien goed koel op.

Zes andere recepten met lentegroenten


Soep van radijzenlof met waterkers
Jonge spinazie met pijnappelpitten
Pizza met jonge spinazie
Quiche van asperges
Aperitiefglaasjes van wortel en asperge
Romige soep van erwtjes met kropsla en bieslook

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 02/06/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB