Heerlijke groenten

Recept aangemaakt op 11/10/2005 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Kinderen, maar ook mannen, mopperen wel eens als er groenten op tafel komen. Groenten zijn nochtans onmisbaar in onze voeding. Ze bevatten vezels, antioxidanten en andere stoffen die ons gezond houden. Hieronder staan vier eenvoudige bereidingen. Ze zijn in een wip klaar en zullen manlief en de kinderen doen smullen. Geglaceerde wortelen Gegratineerde selder met appel Puree van aubergine met komijn Mousse van bloemkool

PUB

Geglaceerde wortelen

Voor vier personenIngrediënten2 bosjes wortelen15 gram boter1 mespunt suikerEnkele takjes peterselieSchrob de wortelen met een stalen sponsje schoon onder stromend water en snij ze in schijfjes. Doe de wortelen in een braadpan en verdeel ze over de bodem. Giet er water bij tot ze net onder staan. Voeg een mespunt suiker toe en de in kleine nootjes verdeelde boter.Doe het deksel op de pan en kook de wortelen in ongeveer 15 minuten beetgaar. Haal het deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Schud af en toe.Hak de peterselie fijn en strooi ze net voor het opdienen over de wortelen.

Gegratineerde selder met appel

Voor vier personenIngrediënten1 knolselder2 appels1 koffielepel olijfolie2 eetlepels magere room (15%)¼ bos kervelzoutpeperVerwarm de oven op 230° (gasoven 7/8). Maak de knolselder schoon. Breng in een drukpan ruim water met wat zout aan de kook en doe er de selder in. Laat 10 minuten koken. Giet het water af, laat de selder afkoelen en snij hem in schijfjes.Schil de appels, haal er het klokhuis uit en snij ze in schijfjes. Vet met een kwastje een vuurvaste schotel in met de olijfolie. Schik de schijfjes selder en appel dakpansgewijs in de schotel. Wissel telkens een schijfje selder af met een schijfje appel. Giet er een half glas water over en de magere room. Breng op smaak met peper en zout.Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet hem 25 minuten in de voorverwarmde oven.Was de kervel, haal er blaadjes af en hak ze fijn. Strooi ze net voor het opdienen over de groenten.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 11/10/2005 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB