Hebt u orthopedische zolen nodig?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/05/2013 - 12h14
-A +A

Een slechte houding verbeteren, pijn aan de voeten verlichten maar ook de pijn aan heupen en rug...

Heeft u al eens gedacht aan orthopedische zolen?

Al onze goede raad om te zien of u er nodig heeft!

PUB

Orthopedische zolen: een slechte houding corrigeren

Bent u gezond, maar moet u voor uw werk veel en lang rechtstaan? Of beoefent u een sportdiscipline, zoals joggen, die uw voeten sterk belast?

Misschien heeft u dan al de raad gekregen om orthopedische zolen te dragen. Die kunnen vermoeidheid in de voeten verminderen door een onefficiënte houding van de voet in de schoen te corrigeren. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld de neiging om op een bepaald stuk van hun voet te steunen. Deze slecht aangeleerde houdingen kunnen tot vermoeidheid, maar ook tot voetletsels zoals tendinitis (peesontstekingen) leiden. Zolen moeten in dat geval vooral comfort brengen, maar ze kunnen ook preventief werken.

Hoe weet u of u er nodig hebt?

  • Als het lopen u erg vermoeit en u vaak gewrichtspijnen hebt (in de knieën, de heupen, enz.)
  • Als uw schoenen opvallend snel slijten en altijd op (een) bepaalde plaats(en). Zo kan de hak aan één kant sterk afgesleten zijn terwijl de andere kant nog perfect is.

 

Orthopedische zolen: niet alleen voor voetziektes

Soms worden orthopedische zolen voorgeschreven bij een likdoorn (eksteroog) of bij eeltplekken. Die voetproblemen verdwijnen er niet door, maar de zolen verminderen de druk op de pijnlijke zones. Lopen wordt erdoor weer zonder (al te veel) pijn mogelijk.

Dezelfde redenering geldt ook voor alle ziektes die pijn aan de voeten veroorzaken zoals  artritis, reuma, enz.

Hoe weet u of u er nodig hebt?

Algemeen kan men zeggen dat een orthopedische zool bij pijn aan de voeten meer comfort biedt bij het lopen en rechtstaan.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/05/2013 - 12h14

http://www.etudiant-podologie.fr (orthèses plantaires, définition et contre-indications)

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Sporters, verzorg uw voeten! Gepubliceerd op 07/07/2015 - 12h01

Sport en gezondheid gaan goed samen. Of sport ook zo gezond is voor de voeten, is een andere vraag. Zweten, wrijving, infecties zijn schering en inslag in de schoenen van de atleten, zelfs van de zondagse! Jammer, want met enkele goede gewoonten kunn...

Ik heb likdoorns: wat kan ik eraan doen? Geüpdatet op 24/10/2014 - 14h46

Likdoorns zijn lokale hoornachtige verhardingen van de huid, in de volksmond ook eksterogen genoemd . Ze zijn goedaardig, maar kunnen serieus pijn doen en hinder geven bij het lopen. Wat valt er aan likdoorns te doen?

Vibrerende zolen: een evenwichtig concept Geüpdatet op 18/11/2003 - 00h00

Een nieuw concept is geboren: "stochastische resonantie". Deze wetenschappelijke benaming betekent dat het dragen van vibrerende zolen oudere personen zou kunnen helpen hun evenwicht te verbeteren en dus de risico's om te vallen en iets te breken, te...

Voetverzorging: denk er dagelijks aan! Gepubliceerd op 22/10/2013 - 10h38

We kunnen elke dag op onze voeten rekenen. Vanaf onze eerste stappen, dragen ze ons lichaam en ons gewicht... Het zou dus bijzonder ondankbaar zijn als we niet elke dag wat aandacht zouden schenken aan de verzorging van onze voeten. Bovendien zijn de...

Meer artikels