• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Tips (0)

Hebt u het moeilijk meteen na de vakantie?

Hebt u het moeilijk meteen na de vakantie?

Geen zin, geen fut, een vermoeid gevoel... En als het nu eens het post-holiday-syndroom was? Verlies er de moed niet bij! Deze lichte vorm van zwaarmoedigheid die ongeveer 35% van de jongvolwassenen treft bij hun terugkeer uit vakantie, is slechts van voorbijgaande aard. We bieden u een aantal tips om het post-holiday-syndroom te verdringen.

Deprimerende terugkeer uit vakantie

U hebt zich de hele zomer prima gevoeld en nu voelt u zich bij het einde van de vakantie gedeprimeerd. Dit is goed te begrijpen: u hebt maandenlang naar de vakantie uitgekeken, u hebt zich fysiek, psychologisch en financieel voorbereid… en u hebt amper de tijd gehad om uw bagage neer te zetten en de vakantie is al voorbij. Nog erger is de reactie achteraf! Volgens een studie uitgevoerd door Spaanse onderzoekers, zou 35% van de werknemers tussen 25 en 40 jaar geconfronteerd worden met het post-holiday-syndroom, een algemeen gevoel van ongemak dat veroorzaakt wordt door de terugkeer naar het werk.

Fysieke en psychologische symptomen

Meestal uit de zwaarmoedigheid zich in fysieke symptomen zoals vermoeidheid, een gebrek aan eetlust, moeilijkheden om zich te concentreren, slaperigheid, slapeloosheid, een abnormaal hoog hartritme of spierpijn van diverse aard. Op psychologisch vlak, kan de teruggekeerde vakantieganger prikkelbaar, angstig of droevig zijn. Een leeg gevoel en een houding van "het kan me niet meer schelen" zijn fenomenen die eveneens voorkomen, maar gelukkig zijn ze van voorbijgaande aard en beperken ze zich tot de periode na de vakantie.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/09/2016
Origineel artikel geschreven door op 04/08/2009

Bronnen: www.psychomedia.qc.ca

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Terug uit vakantie: hoe houd ik de stemming hoog?

Vindt u het artikel interessant?