Hazenragout

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, voedingsdeskundige op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 8 personen
1 haas van 2 kilo
1 fles rode wijn
1 wortel
1 ui
2 kruidnagels
3 teentjes look
4 jeneverbessen
1 dl cognac
1 kruidentuiltje
4 eetlepels bloem
3 eetlepels olijfolie
1 koffielepel tomatenpuree
250 gram zilveruitjes
150 gram spekblokjes
oe reep bittere chocolade
zout
peper

de dag voordien
Versnij de haas of vraag de slager om hem te versnijden.
Giet te wijn in een grote slakom en doe er de in schijfjes gesneden wortel, de ui met de kruidnagel erin geprikt, het gepelde look, de bessen, de cognac en het kruidentuiltje bij.
Laat de haas hierin 24 uur marineren.

de dag zelf
Haal de haas uit de marinade en laat elk stuk uitlekken op een vel keukenpapier.
Doe de bloem in een schone doek en rol er elk stuk in tot het aan alle kanten bedekt is met bloem.
Haal de groenten uit de marinade.
Verhit de olie in een grote braadpot en bak de stukken haas aan. Haal ze uit de pot en giet de olie weg.
Doe de haas terug in de pot. Giet de marinade erbij en doe ook de groenten erbij. Voeg de tomatenpuree toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1 uur pruttelen.
Bak intussen de uitjes aan en de spekblokjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze goed uitlekken en doe in de pot bij de rest.
Kook nog eens 30 minuten op een zacht vuurtje en met het deksel op de pot.
Doe er 10 minuten voor het einde van de kooktijd de chocolade bij. Meng goed zodat hij smelt.
Proef de bereiding en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, voedingsdeskundige op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUB