Hartige gevulde ananas

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 09/02/2009 - 00h00
-A +A
Type :
desserts

's Winters is het aanbod aan fruit eerder beperkt. Ananas is dan de ideale oplossing om vezels en vitamine C binnen te krijgen. Er zijn heerlijke desserten mee te maken, maar je kunt de vrucht ook verwerken in een maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen


2 kleine ananassen
1 paprika
1 kleine courgette
1/4 bosje peterselie
1/2 bosje bieslook
2 koffielepels honing
2 kippenfilets
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sesamzaadjes
paprikapoeder
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding


Snij de ananassen in de lengte doormidden. Haal ze volledig uit en doe het vruchtvlees in een kom. Bewaar de uitgeholde vruchten in de koelkast.
Was de paprika, snij hem doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en schil hem met een dunschiller. Rooster de paprika ongeveer 10 minuten, laat afkoelen en snij in kleine stukjes. Doe ze bij de ananas.
Was de courgette en rasp ze. Versnipper de peterselieblaadjes en het bieslook en doe ze samen met de honing bij de ananas. Roer alles goed en laat minstens een uur in de koelkast marineren.
Snij de kippenfilets in dunne reepjes. Verhit de olie in een pan en bak ze snel. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Laat de sesamzaadjes goudbruin worden in de warme pan en laat ze uitlekken.
Doe de kip en de sesamzaadjes in de kom bij de ananas en meng goed. Breng op smaak met wat fleur de sel en een stevige draai van de pepermolen.
Vul er de lege ananashelften mee. Dien goed koud op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 09/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB