Ham met ananas

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 ananas
1 dikke plak ham van 300 gram
1 koffielepel olijfolie
2 eetlepels cognac
1 dl maderawijn
zout
peper

Schil de ananas met een groot mes. Snij het vruchtvlees in dikke sneden en steek de harde kern uit. Werk hiervoor op een plankje en vang het sap op. Giet het sap in een kom.
Verhit de olie in een pan en leg er de sneden ananas in. Bak ze mooi bruin aan beide kanten. Laat ze uitlekken, leg ze op een bord en hou ze warm.
Leg de plal ham in de pan. Giet er het sap van de ananas bij. Laat 3 tot 4 minuten bakken op een zacht vuurtje en draai de plak halverwege om. Laat de ham uitlekken en hou hem ook warm.
Giet de cognac in de pan en flambeer. Blus met de maderawijn. Zet het vuur iets hoger en laat gedurende 1 minuut inkoken onder voortdurend roeren.
Leg de plak ham op een schotel. Schik de sneden ananas erbovenop. Overgiet met saus en kruid met ruim peper.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB