• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Hallo, met de wacht?

Hallo, met de wacht?Als de arts van wacht niet bereikbaar is, wenden de patiënten zich (te) snel naar een spoedgevallendienst. Een nieuwe dienst van Belgacom (tegen betaling!) zou dat probleem gedeeltelijk moeten oplossen, als Minister Frank Vandenbroucke zijn fiat geeft.

Sinds 9 februari 2002 kan men het nummer van de artsen van wacht verkrijgen via de nationale inlichtingendienst. Het nummer 1207 voor Nederlandstaligen en 1307 voor Franstaligen. Oorspronkelijk was het een initiatief van Belgacom, maar het heeft de steun gekregen van de minister van Sociale Zaken die maar al te graag een oplossing (te meer) wil vinden om de spoedgevallendiensten te ontlasten. Dit initiatief is dus enigszins een buitenkansje voor de minister.

Nagenoeg voor iedereen...

Met dit initiatief wordt vooral tegemoetgekomen aan een behoefte van de consumenten die het nummer vaak draaien om de adresgegevens van de apotheker of de arts van wacht of van het ziekenhuis op te vragen. U krijgt niet het rechtstreeks nummer van de arts, maar wel het nummer van de wachtdienst. U kan trouwens rechtstreeks in contact worden gebracht met die dienst zonder dat u zelf het nummer moet vormen.In een eerste fase kan echter slechts 80% van de gemeenten worden bereikt. De andere zullen nog even moeten wachten of naar de spoedgevalleneenheid gaan. De telefoonnummers worden echter wekelijks gratis verspreid door de plaatselijke kranten.

Artikel gepubliceerd door op 23/02/2002

Bronnen: Naar een persmededeling van Minister Frank Vandenbroucke en Belgacom.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten