• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Haartransplantaties voortaan met de robot?

Artikel gepubliceerd door op 10/05/2011

Bronnen: www.webmd.com


Haartransplantaties voortaan met de robot?

In de Verenigde Staten heeft de Food and Drugs Administration (FDA) groen licht gegeven voor het commercieel gebruik van een robot bij het uitvoeren van haartransplantaties.

Haar transplanteren: een ingewikkelde techniek

Tot nog toe bestonden er twee technieken om haar te vervangen. Bij de eerste methode wordt een strook huid weggenomen waarop er nog haar groeit. De huidstrook wordt in kleinere stukjes verdeeld en die worden vervolgens ingeplant op kale stukken van het hoofd. Bij de tweede methode worden volledige haarzakjes weggenomen en vervolgens elders ingeplant. De laatste techniek is de meest discrete (bij het wegnemen van een strook haar is het litteken nog te zien als het haar kort geknipt wordt), maar ze is erg tijdrovend en vergt van de behandelende arts heel wat behendigheid. En elk foutje betekent een haarzakje dat verloren is...

 

Robot komt artsen te hulp

Een Amerikaanse firma heeft onlangs een robot op de markt gebracht die de haarzakjes kan identificeren waarin nog haartjes zitten en die dan met heel veel precisie verwijdert. De operatie gebeurt natuurlijk onder toezicht van een arts (via de computer), maar het proces gaat een stuk sneller en is makkelijker onder de knie te krijgen dan de volledige transplantatietechniek.

Artikel gepubliceerd door op 10/05/2011

Bronnen: www.webmd.com

Vindt u het artikel interessant?