GSM: 5 veiligheidsinstructies voor kinderen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/01/2008 - 00h00
-A +A

PUB

Welke zijn de 5 veiligheidsinstructies?

Hoewel het niet nodig is de bevolking ongerust te maken, heeft het voorzichtigheidsprincipe het Franse ministerie van Volksgezondheid ertoe gebracht een vijftal aanbevelingen te verspreiden in verband met het gebruik van een mobiele telefoon. Hoewel deze aanbevelingen in Frankrijk werden opgesteld, zijn ze uiteraard ook bij ons van toepassing… en ook al zijn ze voor kinderen bestemd, ook volwassenen kunnen er hun voordeel mee doen.
1) Gebruik zoveel mogelijk een vast toestel in plaats van een mobiele telefoon.
2) Beperk het gebruik van de gsm: voer geen lange gesprekken.
3) Maak zoveel mogelijk gebruik van de oortjes van uw handsfree set zodat u de telefoon zo ver mogelijk van uw hoofd kunt verwijderen. Zo vermindert u de elektromagnetische straling voor de gevoeligste delen van uw lichaam.
4) Verander regelmatig van 'belkant': houd uw mobiele telefoon niet altijd tegen hetzelfde oor.
5) Telefoneer niet op plaatsen waar de ontvangst slecht is (voertuig, lift, ondergrondse parkeergarage,…), noch wanneer u zich verplaatst (al wandelend, in een trein…) omdat in die gevallen de telefoon op maximumvermogen op zoek gaat naar telkens een volgende zendmast.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/01/2008 - 00h00 Perscommuniqué van het Franse ministerie van Volksgezondheid, 2 januari 2007; Sadetzki S. et coll., Am. J. Epidemiol, Versnelde online-editie, 6 december 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB