Groentesalade met zeevruchten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

Kokkels: 400 g
Bonte kamschelpen: 200 g
Gekookte kleine garnalen: 200 g
Nieuwe aardappeltjes: 400 g
Prinsessenboontjes: 250 g
Worteltjes met loof: 2 bossen
Olijfolie: 3 eetlepels
Kervel: 1 bos
Xérèsazijn
Peper en zout

Een licht menu dat kinderen makkelijk kunnen bereiden met de hulp van mama of papa.

PUB

Bereiding van groentensalade met zeevruchten



Bereid de salade terwijl de vis aan het marineren is
Bereidingstijd: 40 minuten
Schraap de aardappeltjes en de wortelen schoon onder de kraan en snij ze in middelgrote stukken. Spoel de prinsessenboontjes.
Stoom de groenten gedurende ongeveer 15 minuten.
Spoel de kokkels goed, doe ze in een pan met het deksel erop en laat ze koken op een sterk vuur, zodat ze opengaan. Meng ze regelmatig dooreen. Schakel het vuur uit zodra de kokkels zijn opengegaan.
Laat ze uitlekken, vang het vocht op en filter het door een fijne linnen doek of met een puntzeef. Gooi de schelpen weg.
Spoel de bonte kamschelpen en veeg ze schoon.
Verwarm één eetlepel olie in een pan en braad de kamschelpen gedurende 2 minuten aan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en giet de olie weg.

De saus bereiden

Snij de kervel fijn met een schaar. Kook het vocht van de kokkels in een pannetje, tot het voor de helft is ingekookt. Giet het in een kom en voeg er twee eetlepels olijfolie en azijn aan toe. Strooi er peper en zout over en klop het mengsel op.
Verdeel de groenten over de schotel. Leg er de garnalen, de kokkels en de kamschelpen op. Giet er saus over en strooi er kervel op. Dien het gerecht lauw of koud op.
U kunt deze salade ook bereiden met ingevroren zeevruchten.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB