PUBLICITÉ

Groentequiches...

Recept aangemaakt op 29/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 17/01/2011 - 19h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Ze zijn een goede manier om groenten op een andere manier te eten. Alle quiches hieronder zijn gemaakt met een ultralicht deeg en zijn stuk voor stuk een volwaardige maaltijd. Zo kunt u het vlees of de vis een keertje overslaan. Geef er een groene salade bij.

PUB

Kruimeldeeg voor caloriearme quiches

Voor ongeveer 300 g
Ingrediënten
20 g boter
200 g bloem type 45
50 g aardappelzetmeel
5 g zout
5 g suiker
1 ei
5 cl witte wijn

Snij de boter in kleine stukjes en bewerk ze twee minuten met een vork tot ze zacht is.
Zeef de bloem en het aardappelzetmeel samen boven een kom. Doe er het zout en de suiker bij.
Meng de boter en het ei eronder en giet er geleidelijk aan de witte wijn bij. Kneed het deeg met de vingertoppen tot een mooi homogeen beslag.
Maak er dan een bal van en wikkel die in een vel huishoudfolie of aluminiumpapier. Laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten.

En zes recepten voor groentequiches

Quiche met ui
Quiche met prei
Quiche met tomaat en mozzarella
Quiche met asperge en zalm
Quiche met courgette en tomaat
Quiche met paprika, ui en geitenkaas

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 29/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 17/01/2011 - 19h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ