PUBLICITÉ

Groenten en fruit: weet u hoe ze te kiezen?

Misschien koopt u uw fruit en groenten op de markt, in de supermarkt, bij de producent of hebt u een abonnement op biologische producten. Maar hoe weet u of uw groenten en fruit goed vers en voldoende rijp zijn? Hoe moet u met andere woorden uw groenten en fruit kiezen? Enkele tips en regels van het gezonde boerenverstand

PUB
  • Question 1 sur 11Een goede ananas moet altijd geel zijn.
  • Question 2 sur 11Avocado’s rijpen thuis verder.
  • Question 3 sur 11Een eetrijpe banaen is bruin van kleur.
  • Question 4 sur 11Een vijg met een stevige steel is nog niet rijp.
  • Question 5 sur 11Guyot- en Williams-peren moeten rijp gekocht worden.
  • Question 6 sur 11Een meloen die eetrijp is, heeft een gebarsten steel of zelfs helemaal geen steel meer.
  • Question 7 sur 11Tomaten die nog groen zijn, rijpen verder in de koelkast.
  • Question 8 sur 11Perziken moeten goed rijp zijn en lekker ruiken als u ze koopt.
  • Question 9 sur 11Een broccoli wordt geel als hij rijp is.
  • Question 10 sur 11Prei moet minstens voor een kwart van de lengte wit zijn.
  • Question 11 sur 11Verse paddenstoelen hebben geen vlekken en zijn stevig, aan de hoedjes en de stelen.
Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/07/2013 - 15h44
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ