Groentemix

Recept aangemaakt op 27/06/2006 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Eet groenten, elke dag, bij elke maaltijd. Het is goed voor uw gezondheid. Dat is de boodschap die we bijna dagelijks te horen krijgen... Geen enkel seizoen leent zich daar beter voor dan de zomer. De kraampjes op de markt bulken van de groenten, in alle geuren en kleuren. Probeer dus eens iets anders dan de ordinaire sperzieboontjes (al blijven die een lekkernij als ze goed vers zijn, nog een beetje knapperig, en aangemaakt met een scheutje olijfolie). Waarom niet eens groenten mengen?

PUB

Op het menu

Clafoutis van ratatouille
Groenten met tonijnmousse
Snelle omelet met tomaten en paprika

Clafoutis van ratatouille

Voor vier personen
Ingrediënten
2 aubergines
2 courgettes
1 rode paprika
8 tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
4 eieren
150 gram bloem
3 dl halfvolle melk
5 gram boter
1 eetlepel zwarte olijven
1 takje basilicum

Was de aubergines en de courgettes. Snij ze in blokjes zonder ze te schillen.
Ontvel de paprika en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij ze ook in tweeën.
Kook de aubergine en de paprika 5 minuten in de stoomkoker. Doe er na 5 minuten de courgette bij en laat nog eens 5 minuten koken.
Was intussen de tomaten. Snij ze in tweeën en verwijder de zaadjes. Snij ze verder in grote stukken.
Pel de ui en de look en hak ze fijn.
Verhit de olie in een braadpot en stoof de ui en de look 5 minuten tot ze beginnen te bruinen. Doe er de helft van de tomaten bij en de gestoomde groenten. Roer om. Breng op smaak met zout en peper en voeg de tijm en de rozemarijn toe. Roer opnieuw en laat 10 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 150°C (gasstand 5).
Breek de eieren boven een grote slakom en klop ze lichtjes los. Doe er beetje bij beetje de bloem en de melk bij en roer tot u een mooie gladde massa hebt.
Giet er de inhoud van de braadpot bij en roer goed.
Vet een ovenschotel in met de boter en giet er het mengsel in.
Leg de resterende tomaten en de olijven erbovenop en druk ze lichtjes in het deeg. Laat 30 minuten bakken in de oven.
Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snipper ze fijn. Strooi over de clafoutis als de schotel uit de oven is.
Dien heet op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 27/06/2006 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB