Groentebouillon met crème van bieslook

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten

Onderstaand recept bevat weinig vet, is licht en evenwichtig. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: "Wat gaan we vandaag eten?" en "Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen?". Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


2 preien
1/2 voetselder
5 wortelen
3 uien
2 teentjes knoflook
4 tomaten
1 liter gevogeltebouillon
1 blad laurier:
2 bosjes bieslook
zout, peper

De bereiding


Maak de prei en de selder schoon en was ze. Schraap de wortelen. Snij alles in kleine blokjes. Pel de uien en snij ze ook in kleine stukjes. Plet de teentjes look zonder ze te pellen.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg ze op een bord.
Giet de bouillon in een grote kookpot. Doe er de prei, de selder, de wortelen, de uien, de look en het laurierblad bij. Laat alles ongeveer 20 minuten koken.
Maak intussen het bieslook schoon en mix het in een soeplepel van de bouillon.
Haal de teentjes knoflook en het laurierblad uit de bouillon. Doe de tomaten in de bouillon. Haal de pot van het vuur en laat de soep 2 tot 3 minuten rusten.
Doe de bieslookcrème in de bouillon. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Giet de soep in een warme terrine en dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB