Groene appel met kruiden

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/11/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts

Voor 6 personen. Voorbereiding: 15 minuten . Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk.

PUB

Groene appel met kruiden: ingrediënten


50 g rozijnen
30 g gepelde hazelnoten
30 g pijnboompitten
2 eetlepels room
2 eetlepels fijne suiker
1 vanillepeul
10 druppels extract van bittere amandel
1 koffielepel kaneel
6 zure appels (Granny Smith)
geraspte muskaatnoot (2 stevige raspbewegingen)
2 mespunten vijfkruidenpoeder

Bereiding van groene appel met kruiden


Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
Doe de rozijnen in een grote kom, samen met de geplette hazelnoten, de pijnboompitten, de room en de suiker. Doe er ook de vanillezaadjes bij (open de peul met een mesje in de lengterichting en schraap de inhoud uit boven de kom), het amandelextract, de kaneel en de helft van de geraspte nootmuskaat. Meng alles goed.
Veeg de appels schoon, snij ze in tweeën en verwijder het klokhuis en ook wat van het vruchtvlees. Leg de helften op een schotel. Vul met een lepeltje de holten op met het kruidenmengsel. Bestrooi met de rest van de muskaatnoot en het vijfkruidenpoeder en zet 20 minuten in de oven.
Dien op in de schotel en geef er apart vanille-ijs bij. Iedereen kan een of twee bollen ijs op zijn appel leggen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 16/11/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB