PUBLICITÉ

Griesmeel met pruimen

Recept aangemaakt op 18/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Ingrediënten voor 4 à 6 personen

1 zakje thee
24 gedroogde pruimen
1 liter halfvolle melk
150 gram fijne suiker
1 mespunt zout
1 vanillestokje
250 gram griesmeel
40 gram boter
1 klein glaasje cognac of armagnac
6 gekonfijte kersen

Bereiding

Maak de thee en zet de pruimen erin in de week.
Snij de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap ze leeg boven de melk. Verwarm de melk samen met de suiker, het zout en de lege vanillepeul.
Haal de vanille uit de melk zodra deze kookt en giet er geleidelijk aan en onder voortdurend roeren het griesmeel bij. Snij de boter in kleine stukjes, doe die in de melk en roer tot ze volledig is gesmolten.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet het mengsel in een ovenschotel, dek de schotel af met een vel aluminiumpapier en laat 30 minuten bakken.
Giet de pruimen af en doe ze in een diep bord.
Giet de armagnac (of de cognac) in een steelpannetje. Verhit de alcohol en flambeer hem. Giet onmiddellijk over de pruimen.
Haal de ovenschotel na de baktijd uit de oven en leg de geflambeerde pruimen er bovenop.
Snij de gekonfijte kersen in vieren. Leg op elk van de pruimen een stukje.
U kunt dit gerecht lauw of koud opdienen.
De alcohol verdampt volledig tijdens het flamberen. Ook kinderen kunnen dit dessert dus eten.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 18/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ