• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Griep: is het ergste achter de rug?

Griep: is het ergste achter de rug?De eerste statistieken wijzen op een heropflakkering van acute luchtweginfecties. De incidentie van griep blijft echter verrassend laag, maar wie zal er om malen?

Dit zijn belangrijke gegevens. De laatste jaren vond immers telkens een griepepidemie plaats tijdens de eindejaarsfeesten. Onheilsprofeten hadden voorspeld dat we dit jaar een nog gevaarlijker virus zouden mogen verwachten, maar die voorspellingen zijn blijkbaar niet uitgekomen.

Minder griep

Alsmaar meer mensen laten zich vaccineren. Dit betekent dat ze geen griep of slechts een lichte vorm van griep zullen krijgen, maar daardoor vermindert ook de circulatie van het virus in ons land.

Toch blijft waakzaamheid geboden. Alle specialisten op het gebied van statistieken van infectieziekten waarschuwen immers dat er een gevaarlijker virus dan de andere zal komen, maar niemand weet wanneer!Als de epidemie voorbij is, wordt reeds gewerkt aan een ander vaccin voor het volgende jaar. Als u meer dan 6 maanden na de vaccinatie naar het buitenland vertrekt of als u niet werd gevaccineerd, kan u uw arts vragen of het niet verstandig zou zijn u te laten vaccineren... Vorig jaar werden toeristen in Alaska getroffen door griep... in de maand augustus!

Artikel gepubliceerd door op 08/01/2002

Bronnen: Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid - Louis Pasteur

Vindt u het artikel interessant?