Gratin van sardientjes

Recept aangemaakt op 09/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 22/07/2015 - 09h30
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo sardines
1 eetlepel olijfolie
2 citroenen
1 dl room
zout
peper

Bereiding

Snij de kop van sardines af, was ze onder stromend water en fileer ze (of laat het doen door de visboer).
Vet een gratinschotel in met wat olie en leg de sardines erin.
Meng in een grote kop de geraspte schil van één citroen met de room en het sap van de twee citroenen. Breng op smaak met zout en peper. Meng opnieuw en giet deze saus over de sardines.
Zet in een oven op 240°C (gasstand 8) en laat 10 minuten bakken.
Dien meteen op en geef er sneetjes getoast boerenbrood bij.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 09/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 22/07/2015 - 09h30
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB