Gratin van prei met schelvis

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 29/03/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Gratin van prei met schelvis: Ingrediënten voor 4 personen


400 g schelvis
6 kleine preien
2 sjalotjes
50 cl melk
1 laurierblad
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bloem
2 eetlepels room
2 eetlepels geraspte emmenthaler
zout
versgemalen peper

Recept voor Gratin van prei met schelvis: Bereiding


Maak de prei schoon. Snij de stukken groen die te hard zijn weg. Snij de rest met een mes in de lengterichting half open en leg in water. Schud goed.
Snij de prei dan in heel dunne ringen.
Pel de sjalotjes en versnipper ze.
Verwarm de melk samen met het laurierblad in een steelpan. Doe er 2 tot 3 glazen water bij.
Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de sjalotjes erin en stoof ze 5 minuten al roerend. Doe de prei erbij, roer goed en doe er een heel klein beetje zout bij. Leg het deksel op de pot en stoof ongeveer 10 minuten op matig vuur. Roer af en toe.
Verwarm de oven op 180°C.
Doe de schelvis in de melk zo gauw die net tegen het kookpunt komt en laat hem 5 minuten garen. Haal hem uit de melk, laat uitlekken en afkoelen en verdeel hem in vlokken.
Strooi de bloem over de prei en roer goed. Doe er dan de room bij en roer nog eens.
Vet met een kwastje een gratinschotel lichtjes in met wat olijfolie.
Leg er een laag prei in, daarna een laag schelvis en eindig met de rest van de prei. Strijk de bovenkant mooi glad met een spatel en verdeel de geraspte kaas er gelijkmatig over.
Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Dien de gratin heet op in de schotel.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 29/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB