Gratin van prei met ricotta

Recept aangemaakt op 02/12/2011 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 15h12
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 eetlepels rozijnen
1 kilo prei
1 eetlepel olijfolie
250 gram ricotta
1 dl room
20 gram geraspte parmezaankaas
geraspte nootmuskaat
zout
peper
PUB

Bereiding van gratin van prei met ricotta

Zet de rozijnen te week in een kop warm water tot ze mooi gezwollen zijn.
Maak de prei schoon, was hem en snij het groene gedeelte eraf. Snij het wit in stukken van 5 cm. Laat het dan 10 minuten koken in kokend water of stoom het in een stoomkoker.
Snipper het groen klein. Verhit de olie in een braadpan, doe het groen van de prei erin en laat het ongeveer 10 minuten stoven.
Giet het daarna over in een slakom.
Plet de ricotta met een vork. Giet de rozijnen af.
Doe ze samen met de room bij de ricotta. Meng goed en doe er de geraspte muskaatnoot, wat zout en overvloedig peper bij.
Giet deze bereiding in individuele vuurvaste schoteltjes of in een gratinschotel.
Leg er het preiwit bovenop en bestrooi met de geraspte parmezaankaas.
Laat enkele minuten gratineren onder de gril van de oven. Geef het groen van de prei er apart bij. Dien meteen op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 02/12/2011 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 15h12
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB