Gratin van mosselen

Recept aangemaakt op 28/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 15h12
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

3 kilo mosselen
1/2 stokbrood
1/4 bosje platte peterselie
4 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de gratin van mosselen

Verwarm de oven op 250 °C (stand 8).

Maak de mosselen goed schoon.
Doe ze in een kookpot en kook ze op een heel hoog vuur tot ze opengaan.
Laat ze uitlekken en haal ze allemaal uit de schelp.

Vet met een kwastje een grote ovenschotel in en verspreid er de mosselen over.

Snij het stokbrood in de lengte doormidden en leg beide helften 2 tot 3 minuten onder de gril.
Verlaag daarna de temperatuur van de oven tot 160°C (stand 5).

Haal de korst van het brood en snij het broodkruim in kleine stukjes.
Was de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en hak fijn.
Pel de look en hak die ook fijn. Meng beide en doe ze onder het broodkruim.

Strooi het brood over de mosselen. Sprenkel er de olie over en zet de schotel 15 tot 20 minuten in de oven. Dien goed heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 10/06/2015 - 15h12
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB