- Soort :
- hoofdgerechten
Ingrediënten voor 2 personen
300 g diepgevroren erwtjes
2 ansjovisfilets (op zout)
1 ei
2 eetlepels lightroom
300 g kabeljauwfilet
3 sneetjes volkorenbrood
20 g geraspte kaas
versgemalen peper
Bereiding
Daags voordien:
Gaar de erwtjes 15 minuten in licht gezouten kokend water. Laat ze dan uitlekken.
Spoel intussen de ansjovisfilets onder de kraan, doe ze in een diep bord en prak ze fijn met een vork.
Scheid de eiwitten van de eierdooiers en doe de dooiers in het bord met de ansjovisfilets. Giet de room erbij en meng alles goed.
Snij de kabeljauwfilets in blokjes en verwijder alle graten.
Leg de kabeljauwblokjes in een gratinschotel. Doe de erwtjes erbij, bestrooi met peper en meng. Giet de saus erover. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
De dag zelf:
Zet de oven meteen op 210 °C. Haal de schotel uit de koelkast.
Rooster de sneetjes brood lichtjes in de oven terwijl die opwarmt en snij ze daarna in blokjes. Verdeel ze over de ovenschotel en werk af met de geraspte kaas. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Doe er geen zout op. De ansjovis en de kaas zorgen voor de zoute toets.