Gratin van courgettes met gerookte zalm

Recept aangemaakt op 13/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 15h15
-A +A

Bereidingstijd: 15 min
Kooktijd: 25 min
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Ingrediënten voor 4 personen

5 mooie courgettes
1/2 bosje platte peterselie
1 teen look
1 witte ui
2 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 takje tijm
1 pak gerookte zalm in blokjes
2 eetlepels gemalen kaas
zout
versgemalen peper

Bereiding

Was de courgettes en snij ze in dunne ringen (schil ze niet).
Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes van de takken en hak die fijn. Pel het lookteentje en hak ook dat fijn. Vermeng beide.
Pel de ui en versnipper hem. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verhit de olie in een pan en stoof de ui 5 minuten. Doe de tomaten en de tijm erbij, bestrooi met wat zout en stoof 15 minuten al roerend. Haal er dan de tijm uit en prak de tomaat tot een soort coulis.
Doe de courgetteringen in licht gezouten water en laat 2 tot 3 minuten koken. Laat ze uitlekken en doe ze bij de fijn gehakte look en peterselie.
Verwarm de oven voor op 210°C (gasstand 7).
Leg een laag van de courgettes in een ovenschotel. Giet de coulis van tomaten erover en strooi er de zalm over. Herhaal die handeling en eindig met een laag courgettes.
Bestrooi met de kaas en zet de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 13/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 15h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
ferhaddd

Heerlijk en makkelijk voor te bereiden.
Hier vind je nog meer gezonde recepten !

PUB