Gratin van aubergines en courgettes

Recept aangemaakt op 05/08/2001 - 16h02 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 15h20
-A +A

Voor 2 personen

Ingrediënten
30 gram rijst
2 courgettes
1 aubergine
1 ui
2 ansjovisfilets
1 eetlepel olijfolie
1 teentje look
3 takjes platte peterselie
1 ei
5 gram boter
20 gram geraspte kaas

Bereiding
Kook de rijst in 10 minuten gaar in kokend water.
Maak de courgettes en de aubergine schoon en snij ze in blokjes.
Kook ze 5 minuten in lichtgezouten kokend water.
Laat uitlekken. Hak ze daarna fijn met een groot mes.
Pel de ui en het teentje look en snipper ze fijn. Hak de plukjes peterselie fijn. Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.
Verhit de olie en stoof de ui glazig. Doe er dan de ansjovis bij. Meng en doe er vervolgens de gehakte courgette en aubergine bij, samen met de look, de peterselie en de uitgelekte rijst.
Laat 5 minuten pruttelen op een middelmatig vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Haal het mengsel van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 7).
Klop het ei op in een kom en doe er de afgekoelde bereiding bij.
Beboter een gratinschotel, giet het mengsel erin en strijk glad met een vork.
Bestrooi met de kaas en laat 20 minuten bakken in de oven.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 05/08/2001 - 16h02 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 15h20
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB