Gratin van appelen en aardappelen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een manier om uw groenten thuis beter verkocht te krijgen. De schotels vergen niet echt veel voorbereiding. U kunt ze van tevoren klaarmaken en ze net voor het eten bakken. Hieronder vindt u alvast één van onze heerlijke recepten met gratin. Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


3 tot 4 middelgrote aardappelen
3 groene appelen
1 citroen
1 witte ui
20 gram geraspte kaas
1 flesje lichte room
nootmuskaat
zout, peper

Het recept


Schil de aardappelen en de appelen, snij ze in dunne ringen. Vul een slakom met water en een scheut citroen en leg ze er systematisch in om verkleuring te voorkomen.
Schil de ui en snipper hem fijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
Giet de appel- en aardappelschijfjes af en leg ze op een stuk keukenpapier. Dep ze droog. Breng op smaak met zout en peper. Rasp er wat nootmuskaat boven. Meng alles met de handen om de kruiden goed te verdelen.
Verdeel de schijfjes over een ovenschotel en wissel telkens af met een laag ui. Eindig met een laag aardappelen.
Giet er de room over en zorg dat die mooi verdeeld is over de schotel. Bestrooi met de kaas en zet 45 minuten in de oven.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB