Granité van tomaten met pastis

Recept aangemaakt op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 23/09/2014 - 18h25
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

Goed rijpe tomaten: 1 kg
Tomatenconcentraat: 1 koffielepel
Olijfolie: 1 eetlepel
Citroensap: 1 eetlepel
Look: 1/2 teentje
Suiker: 1 afgeplatte koffielepel
Tabasco: een paar druppels
Pastis: 1 koffielepel
Peper en zout

Bereiding

Spoel en ontpit de tomaten en snij ze in stukken.

Doe ze in de mixer, samen met de olie, het citroensap, het tomatenconcentraat, de suiker, de gepelde en geperste look, de tabasco, de pastis, de peper en het zout. Mix alles snel door elkaar, proef en breng zo nodig op smaak.

Giet het mengsel in één of twee grote schotels, maximum 3 cm hoog. Zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast.

Krab de schilfertjes die zich hebben gevormd aan de rand, weg met een vork. Zet de schotel opnieuw in de koelkast, en herhaal deze operatie drie keer.
Giet de granité in gekoelde glazen. Serveer ze gegarneerd met takjes selderij of met een paar takjes bieslook.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 23/09/2014 - 18h25
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB