Granité van tomaten en avocadomousse

Recept aangemaakt op 08/05/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/05/2012 - 09h47
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

6 middelgrote tomaten
2 takjes basilicum
2 eetlepels wodka
1 eiwit
2 koffielepels fijne suiker
1 kleine witte ui
2 avocado's
1 limoen
tabasco
zout
peper

Bereiding van granité van tomaten en avocadomousse



Ontvel de tomaten, verwijder alle zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken. Stroop de basilicumblaadjes van de takjes en stamp ze fijn. Mix de tomaten samen met het basilicum en de wodka.
Doe een snuifje zout bij het eiwit en klop het op tot sneeuw.
Proef de tomatencoulis en doe er eventueel nog wat suiker bij.
Werk het eiwit voorzichtig onder de coulis.
Giet de bereiding in een vrij grote kom en zet die 3 uur in de diepvriezer. Roer regelmatig om met een vork.
Pel de ui en snipper hem fijn. Pers de limoen uit. Rasp de schil tot u één koffielepel overhoudt. Zet apart.
Schil de avocado's en haal de pit eruit. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Mix het vruchtvlees samen met het limoensap, de ui, enkele druppels tabasco, zout en peper. Proef en breng eventueel nog verder op smaak.
Verdeel de avocadomousse over 4 coupes.
Neem een eetlepel en schraap er de bovenkant van de sorbet mee af tot de lepel vol is. Schik de inhoud van de lepel naast de mousse.
Bestrooi de sorbet met de geraspte limoenschil. Dien meteen op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/05/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/05/2012 - 09h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
obelix

het zal ongetwijfeld lekker zijn , maar wodka erin , alcohol mag bijna-of niet bij een diabeticus en suiker , NOOIT toevoegen bij iemand die diabetes heeft , ofwel is onze dokter en begeleidende internist totaal niet op de hoogte .

PUB