Graaft uw tiener zijn eigen graf met zijn tanden?

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/06/2015 - 17h23
-A +A

PUB

Tieners en het probleem van het ontbijt

Veel jongeren weigeren het klassieke ontbijt, aan tafel en samen met hun ouders. Als uw zoon of dochter beslist heeft om die maaltijd over te slaan met als excuus dat hij of zij geen tijd heeft, probeer er dan achter te komen waarin ze echt trek hebben.

Drinken ze alleen een sinaasappelsapje en kopen ze dan op weg naar school ontbijtkoeken of een pizza? Bied ze dan zelfgemaakte chocoladebroodjes aan of de rest van de pizza van de dag ervoor. Ze zullen blij zijn dat ze minder van hun spaarcenten moeten uitgeven. En als uw zoon of dochter plots verslingerd raakt op sardientjes op olie, protesteer dan niet als hij of zij er ook bij het ontbijt eet. zo krijgen ze eiwitten en omega 3 binnen. 

Tieners hebben veel calorieën nodig

Tieners hebben tijdens hun groeispurt makkelijk 3000 calorieën per dag nodig. Ze hebben voortdurend honger en dat is normaal. Als ze thuiskomen van school en meteen naar de kast of de koelkast lopen, is dat dus normaal. Zeker als ze de helft van het middageten op school hebben laten staan omdat het «niet te vreten was» (wat helaas soms gebeurt).

Zorg dus dat er in de kasten en in de koelkast goede waren zitten zoals vers brood (een jongen kan makkelijk en zonder enig probleem een heel stokbrood naar binnen werken) en voor op het boord: boter en jam, chocoladepasta of fruitcompote (dat gaat goed naar binnen en u kunt het zoeten met honing), kaas, zuivelproducten, ham, fruit, enz.

Als uw tiener zijn honger kan stillen met gezonde, zelfbereide producten in plaats van met industrieel bereide koeken en chips, zal alles stukken beter gaan.

Als hij niets vindt in de kast, zal hij zelf iets gaan kopen.

Op die manier kunt u heel veel conflicten vermijden.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/06/2015 - 17h23

www.lemangeur-ocha.com. Christine Rodier -"Alimentations adolescentes en France aujourd'hui".

https://www.nutripro.nestle.fr/dossier/nutrition-moments-de-vie/adolescents/articles/un-apercu-sur-lalimentation-des-adolescents

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB