Graaft uw tiener zijn eigen graf met zijn tanden?

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/06/2015 - 17h23
-A +A

PUB

Tieners houden ook van kaas en zuivel

Veel jongeren lusten kaas en zelfs «stinkkazen» omdat ze vaak houden van pittige smaken. Maak dus gerust eens een kaasschotel klaar in plaats van een pizza te laten komen omdat u uw tienerzoon of -dochter een pleziertje wilt doen.

Wat melk aangaat, moet u niet hopen uw zoon of dochter de goede oude gewoonte van de kop chocolademelk bij het ontbijt weer te kunnen bijbrengen als ze die overboord gegooid hebben. Voor hen is melk een drank voor baby’s. Al zoeken meisjes al wel eens troost in een kop warme chocolademelk als ze een dipje hebben. Zorg er wel voor dat er thuis in de koelkast altijd drinkyoghurt staat. Dat lusten ze wel en zo krijgen ze toch hun kalk binnen, iets wat in de puberteit extra belangrijk is.   

Overstelp tieners niet met voedingstips

Ze weten het allemaal al wel! Tieners kennen alle preventieve aanbevelingen rond voeding vanbuiten. Dat je vijf porties fruit en groenten per dag moet eten, en zo. Het komt hen allemaal de oren uit. Ze hebben de les wel begrepen en ze zich ook ingeprent. Ze weten dat overgewicht schadelijk is en wijzen daarom een vet gerecht af als ze het nog maar zien. Ze wijzen bovendien zelf op de contradictie tussen deze voedingstips die ze tegelijk op hen afgevuurd krijgen als de reclamespotjes voor vette, gesuikerde producten en fastfood. Het heeft dus geen zin om er nog raad aan te voegen, want zo wordt de kloof tussen u beiden alleen maar groter.

Maak liever evenwichtige pizza’s klaar met veel groenten en kaas, of een simpele gebraden kip met echte puree (geen geleiachtige vlokken), en maak zelf uw chocopasta voor op de boterham en gebruik er minder vet en suiker voor. Daarmee zult u veel meer bereiken. 

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/06/2015 - 17h23

www.lemangeur-ocha.com. Christine Rodier -"Alimentations adolescentes en France aujourd'hui".

https://www.nutripro.nestle.fr/dossier/nutrition-moments-de-vie/adolescents/articles/un-apercu-sur-lalimentation-des-adolescents

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB