Isabelle Eustache

Goede reflexen op restaurant

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 04/12/2006 - 00h00
-A +A

Geen tijd, gezelligheid, een werklunch, een verjaardag, er zijn gelegenheden genoeg om op restaurant te gaan. Bovendien is het ook prettig. Maar mensen die vaak op restaurant gaan, moeten niet noodzakelijk voor hun lijn vrezen. Het volstaat om een paar goede en gezonde gewoonten aan te nemen om dat te vermijden.

Klassiek advies

  • Neem liever vis dan rood vlees en liever wit vlees dan rood vlees.
  • Geef de voorkeur aan gegrilde of gestoomde groenten.
  • Vermijd gerechten met saus, gefrituurde bereidingen en ook gebakken aardappelen die vaak nogal vet zijn.
  • Neem als voorgerecht geen bereidingen op basis van eieren, die zijn nogal 'voedzaam'.
  • Laat de kaasschotel aan u voorbijgaan, vaak zit er al kaas in voor- of hoofdgerecht en de porties die opgediend worden zijn doorgaans nogal groot.
  • Kies niét voor gebak.
  • Neem een dessert met fruit, liefst een verse fruitsla of een sorbet.

Sauzen en kruiden

Proef altijd eerst voordat u naar het zoutvat grijpt. Goede koks kruiden hun gerechten, wat zout overbodig maakt.

Vraag dat de saus apart opgediend wordt, als het gerecht goed bereid werd, is saus niet nodig.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 04/12/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Slankheidsgids voor 2009 (Hoofdstuk 2) Geüpdatet op 06/01/2009 - 00h00

Wie zijn gewicht ziet toenemen, moet zich daar niet zomaar bij neerleggen. Met eenvoudige maatregelen en een beetje gezond verstand, kan men zijn gewicht behouden of zelfs vermageren. Het volstaat minder vet te eten, minder suiker in te nemen en al w...

Wat te doen met de restjes? Geüpdatet op 09/01/2007 - 00h00

We hadden het iets te groots opgevat, we waren met minder dan voorzien... wat de reden ook is, daags na de feesten zit onze koelkast vaak barstensvol restjes. Ze weggooien vinden we zonde. Maar de meeste gevallen van voedselvergiftigingen worden wel...

Meer artikels