De glycemische index van levensmiddelen: ooit al van gehoord?

We eten allemaal te veel zoets. Om ons conditiegewicht te behouden of te vermageren én om ons te beschermen tegen chronische ziekten zoals diabetes, kanker en cardiovasculaire aandoeningen, moeten we ons suikergebruik minderen en kiezen voor levensmiddelen met een lage glycemische index. Maar wat is die index precies en hoe kunnen we de glycemische index van levensmiddelen te weten komen? 

PUB
  • Question 1 sur 11Welk van beide levensmiddelen heeft de hoogste glycemische index?
  • Question 2 sur 11Een voedingsmiddel met een hoge glycemische index stimuleert de afscheiding van:
  • Question 3 sur 11Als we iets eten met een hoge glycemische index, gaat de bloedsuikerspiegel meteen:
  • Question 4 sur 11Levensmiddelen met een hoge glycemische index stimuleren de eetlust.
  • Question 5 sur 11Wie een vermageringsdieet volgt, kiest best levensmiddelen met een:
  • Question 6 sur 11Welke bloemsoorten hebben de laagste glycemische index?
  • Question 7 sur 11Vlees en vis hebben geen glycemische index.
  • Question 8 sur 11De glycemische last en glycemische index is niet hetzelfde.
  • Question 9 sur 11Voedingsvezels verlagen de glycemische index.
  • Question 10 sur 11Water en hitte veranderen de glycemische index van levensmiddelen
  • Question 11 sur 11Hoe rijper een banaan is, hoe hoger de glycemische index.
Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 24/06/2013 - 09h33

Foster-Powell K, Holt SH, Brand-Miller JC. International table of glycemic index and glycemic load values, Am J Clin Nutr. 2002 Jul;76(1):5-56. Méthode Montignac, http://www.montignac.com. 

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Dieet gevolgd? Voorkom het jojo-effect! Geüpdatet op 20/12/2010 - 00h00

Als iemand stopt met diëten komen de kilo's er nadien meestal weer bij. Soms valt de kuurder zelfs terug op zijn begingewicht, als het al niet meer is. Dat hoeft nochtans niet. Als u uw eetgewoontes na een dieet een beetje aanpast, kunt u gewichtstoe...

Ontbijt: wat doen we op de boterham? Gepubliceerd op 10/09/2013 - 09h48

Het ideale ontbijt van volwassenen en kinderen vanaf drie jaar bestaat uit een drank, liefst op basis van melk, en een aantal sneetjes brood. Niet uit een min of meer dikke brij van ontbijtgranen dus. Als dat principe eenmaal is ingeburgerd, is de vo...

Glykemische index van voedingsmiddelen: waar is het goed voor? Geüpdatet op 22/06/2016 - 09h44

De index die aan suikers (koolhydraten) bevattende voedingsmiddelen wordt toegekend - de glykemische index , afgekort GI - is een goed bruikbaar en handig begrip voor wie wil afvallen, maar ook om het risico op overgewicht , obesitas en diabetes te v...

Meer artikels