• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Glijmiddelen: leve de natuur!

Glijmiddelen: leve de natuur! Er zijn heel wat soorten glijmiddelen te koop in de apotheek of in de warenhuizen. Uiteraard kunnen die nuttig zijn in noodgevallen, maar als we nu eens de natuur haar gang lieten gaan?

Het beste glijmiddel voor vaginale penetratie is het vaginale vocht zélf. Dit vocht lijkt op water en komt uit de poriën van de vagina, een beetje zoals zweet uit de huidporiën. Het gaat dan ook niet om klieren die stoffen afscheiden. Vrouwen krijgen pas een vochtige vagina als ze seksueel opgewonden raken. We kunnen dit vergelijken met een erectie. De zwellichamen van de vagina zwellen op, en aangezien ze niet waterdicht zijn, komt het vocht naar de oppervlakte. Vandaar dat mannen hun vrouwelijke partner genot moeten schenken en de tijd moeten nemen om haar opwinding te doen stijgen.

Er bestaat nog een ander natuurlijk product om de penetratie te vergemakkelijken, en wel een mannelijk. Het gaat om het vocht van de klieren van Cowper, dat doorzichtig en ietwat stroperig is. Zodra de man een erectie krijgt, vloeit er voorvocht uit de penis, niet in krachtige stralen, zoals sperma, maar langzaam. Dit vocht is zeer nuttig, want het bevindt zich precies op de plaats waar de penis binnendringt in de vagina.

Het derde nuttige vocht is speeksel. Speeksel is zelfs één van de beste glijmiddelen. Bovendien is het altijd beschikbaar én gratis. Gebruik wel altijd speeksel van de persoon met wie u vrijt. Bij gebruik van een condoom bijvoorbeeld kan de man wat speeksel op zijn penis doen alvorens het aan te brengen en vervolgens wat speeksel van zijn vrouwelijke partner op het condoom smeren. Op die manier geven beide partners alleen hun eigen microben door! En wie graag zijn erogene zones laat strelen, weet ook dat een beetje speeksel het genot verhoogt en die strelingen nog heerlijker maakt, of het nu de penis is of de vagina die verwend wordt…

Artikel gepubliceerd door op 09/09/2003

Vindt u het artikel interessant?