Glaasjes met zalm

Recept aangemaakt op 09/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/07/2015 - 10h33
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

250 g filet van zalm
sojasaus
4 sneetjes gerookte zalm
1 citroen
1/2 bosje bieslook
1 potje kwark van 20 % VG
1 potje zalmeitjes
zout
versgemalen peper

Bereiding van glaasjes met zalm



Verwijder alle graten uit de zalm en snij de vis in heel kleine stukken.
Doe ze in een diep bord.
Besprenkel met sojasaus en zet 30 minuten in de koelkast.

Snij de gerookte zalm in dunne reepjes en laat ze 30 minuten marineren met het sap van de citroen.

Hou vier 4 twijgjes bieslook apart en versnipper de rest.
Meng het bieslook onder de kwark en breng op smaak met zout en peper.

Leg in elk glas een laag zalm met sojasaus, daarna een laag kwark met bieslook en een laag gerookte zalm.

Werk af met kwark en de zalmeitjes.
Steek er een takje bieslook in.

Dien goed gekoeld op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 09/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/07/2015 - 10h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB