Glaasjes met tomaat en courgettes

Recept aangemaakt op 28/04/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/07/2015 - 10h34
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

4 kleine courgettes
4 à 5 middelgrote tomaten
4 à 5 takjes verse munt
2 teentjes look
200 g kwark
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 citroen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van glaasjes met tomaten en courgettes

Was de courgettes en snij ze in kleine dobbelsteentjes. Zet even weg.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Zet weg.
Versnipper de muntblaadjes, maar hoe er enkele apart voor de versiering. Pel de teentjes look en versnipper ze. Zet beide kruiden apart weg.
Breng de kwark op smaak met peper en werk er de helft van de munt onder. Werk af met zout en peper.
Vermeng 2 eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Giet deze vinaigrette over de tomaten en roer voorzichtig.
Verdeel de tomaten over de glaasjes en schep er de muntkwark bovenop.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en stoof de courgetteblokjes kort aan. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en werk de blokjes daarna onder de versnipperde look. Doe het citroensap erbij en werk af met zout en peper.
Verdeel deze bereiding over de glaasjes. Versier met de apart gehouden muntblaadjes. Dien goed koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 28/04/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 24/07/2015 - 10h34
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB