Glaasjes met tapioca, avocado en zalm

Recept aangemaakt op 28/04/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 11/04/2017 - 12h21
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
aperitieven
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

1 zakje groene thee
enkele saffraandraadjes
75 g tapioca
2 avocado's
1 citroen
2 à 3 sneetjes gerookte zalm
roze pepers
pistachenoten
1 takje dille
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van de glaasjes met tapioca, avocado en zalm

Maak de thee klaar in 25 cl kokend water. Laat hem goed trekken en doe er dan de saffraandraadjes bij.

Kook de tapioca een kwartiertje in 35 cl water.
Doe er daarna de saffraanthee bij en laat nog eens 5 à 10 minuten voortkoken. Laat uitlekken en zet koel weg.

Snij de avocado's doormidden, haal ze uit met een lepeltje en mix het vruchtvlees samen met het sap van de citroen.
Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.

Snij de zalm in dunne repen.

Verdeel de tapioca over de glaasjes. Ga door met een laag zalm en eindig met de avocado.

Plet de pistachenootjes en enkele roze pepers in de vijzel.
Verdeel alles over de glaasjes.
Leg er één of twee takjes dille op.
Dien goed koel op

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 28/04/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 11/04/2017 - 12h21
PUB