PUBLICITÉ

Gezouten appeltaart

Recept aangemaakt op 20/09/2011 - 09h25 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/10/2014 - 17h53
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 sjalotten
1 koffielepel olijfolie
4 à 5 mooie appels (gouden of rode)
kaneel
3 sneetjes jambon de montagne
400 à 500 gr korstdeeg
zout, versgemalen peper
PUB

Bereiding voor gezouten appeltaart

Schil de sjalotten en snij in plakjes.

Was de appels, snij ze in twee en haal het klokhuis eruit.  Snij daarna elke helft in stukjes. Doe in een kom en breng op smaak met een beetje kaneelpoeder. Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat de sjalotjes garen met een scheut olijfolie. Wanneer ze gegaard zijn, doet u de stukjes appel erbij. Laat 10 tot 15 minuten koken en roer regelmatig.

ontvet de ham en snij in stukjes. Doe bij de appels.

Verdeel het deeg in de vorm.

Doe de bereiding op het deeg en verdeel goed! 35 tot 40 minuten in de oven en klaar!

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 20/09/2011 - 09h25 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 03/10/2014 - 17h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ