• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Gezondheid van huisdieren: een jaarlijkse medische check-up voor uw hond en kat.

Gezondheid van huisdieren: een jaarlijkse medische check-up voor uw hond en kat.Honden en katten leiden vaak een lang en comfortabel leven aan onze zijde. Dat is voor een deel te danken aan de kwalitatief hoogstaande zorgen die we ze bieden en waardoor vaak bepaalde ziekten vroegtijdig kunnen opgespoord worden.

Wat houdt een medische check-up voor een huisdier in?


In de jaren dat uw huisdier u gezelschap houdt, is het niet overbodig om af en toe met hem naar de dierenarts te gaan, ook als hij niet ziek is!
De medische check-up voor dieren bestaat namelijk uit een grondig onderzoek van uw dier door een dierenarts. Deze laatste kan bijvoorbeeld tandsteen op de tanden vaststellen en zal u in dat geval aanraden om het te laten verwijderen. Hij kan ook een lopend oog vaststellen of huidletsels of hij kan het gehoor van uw dier testen. Tijdens zo'n gezondheidsonderzoek voor uw hond of kat wordt het dier ook gewogen om te zien of het niet te gezet is. Op die manier kan de arts nagaan of de voeding niet te vet is of misschien net te weinig energierijk is! Heel wat dieren hebben namelijk last van overgewicht en krijgen als gevolg daarvan hart- en gewrichtsproblemen en zelfs diabetes. Uw dierenarts zal ook luisteren naar het hart en de longen van uw huisdier om na te gaan of er geen ruis is. In dat geval is een bijkomend onderzoek nodig (echografie van het hart,...)

Hoe gaat u te werk?


Wil u voor uw huisdier zo'n onderzoek organiseren? Het is heel eenvoudig! Al de onderzoeken zijn routinehandelingen en worden verricht bij het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts voor de vaccinatie van uw hond of kat. Bij deze gelegenheid kunt u bovendien ook laten nagaan of uw dier in orde is met de behandeling tegen parasieten (wormen en vlooien).
Als er bijkomend onderzoek blijkt nodig te zijn, zal uw dierenarts dat ook bij die gelegenheid doen of u eventueel doorverwijzen naar een specialist.

Artikel gepubliceerd door op 23/11/2009

Vindt u het artikel interessant?