• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Gezondheid huisdieren: Wat is de prijs van een hond in huis?

Gezondheid huisdieren: Wat is de prijs van een hond in huis? Voeding, anti-parasieten behandelingen en dierenartsbezoeken zijn maar een paar van de uitgavenposten die u moet voorzien als u een hond in huis neemt. Reken daarbij de dagdagelijkse kosten en u komt aan een aanzienlijk budget voor uw viervoeter!

De adoptie

Als u voor een hond uit een asiel kiest, dan moet u adoptiekosten betalen voor onder meer de zorg, de sterilisatie en de identificatie van uw nieuwe vriend. Reken daarvoor op een bedrag van 80 à 200 euro.
Gaat uw voorkeur naar een hond van een fokker of een privé persoon, dan varieert de prijs al naargelang het ras en de verkoper van 50 tot 1500 euro. In die prijs zit het aanbrengen van een elektronische chip of een tatoeage en de registratie van de identiteit van de hond bij een bevoegde instelling. Het is in elk geval verboden om een hond te kopen die niet eerst geïdentificeerd werd. Daarom wordt afgeraden om een hond te kopen in niet-erkende zaken. Daar is de kans groot dat u een hond koopt die ziek is, afwijkend gedrag vertoont of afkomstig is uit internationale zwendel.

De uitzet

Als u een hond in huis haalt, dan moet u het nodige basismateriaal aanschaffen: een mand, een kussen, een halsband, een leiband, een etensbak, enz. Een medaillon met de naam van de hond en uw telefoonnummer is een nuttig accessoire wanneer uw hond verloren geraakt. De prijs van dit basismateriaal varieert aanzienlijk al naargelang de grootte van de hond en de kwaliteit van het materiaal. Hoe groter de hond, hoe groter het budget dat u moet voorzien. In het algemeen wordt aangeraden om geen peperdure aankopen te doen voor een pup. De halsband wordt al snel te klein, zeker als uw pup een grote hond zal worden!

Artikel gepubliceerd door op 23/12/2008

Vindt u het artikel interessant?