Gezondheid en lang leven: thee is veel beter dan koffie

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/09/2014 - 15h48
-A +A

Thee is de meest genuttigde drank ter wereld en ook de beste die er maar kan zijn voor onze gezondheid.

Volgens een Italiaanse studie dragen ook de leefgewoonten van theedrinkers sterk bij tot de gezondheidsvoordelen van thee.

PUB

De directe gezondheidsvoordelen van thee

Van thee is bekend dat het het risico op hart- en vaataandoeningen vermindert. Maar de eeuwenoude drank vermindert ook het aantal sterfgevallen door niet-cardiovasculaire oorzaken. Zo lopen zware theedrinkers 24 % minder kans om aan zo’n aandoening te overlijden dan mensen die elke dag koffie drinken.

Theeliefhebbers leven ook gezond

Deze voordelen zijn voor een deel toe te schrijven aan de stoffen die in thee zitten, vooral dan aan het hoge gehalte aan antioxidanten. Maar ook de leefgewoonten van theedrinkers zitten er voor iets tussen. Theeliefhebbers roken bijvoorbeeld minder dan koffiefanaten.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/09/2014 - 15h48

Danchin N. et coll., Congrès européen de cardiologie, Barcelone, septembre 2014.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Kent u alle voordelen van koffie? Geüpdatet op 04/05/2009 - 00h00

Koffie, de cafeïnerijke drank, heeft heel wat eigenschappen. Sterke koffie of koffie verkeerd, koffie met suiker, met melk, met room, bij het ontbijt, na de maaltijd of cafeïnevrij: koffie wordt op elk ogenblik van de dag gedronken. Maar kent u ook a...

Verslingerd aan koffie? U hebt geen ongelijk... Geüpdatet op 17/01/2012 - 12h19

Een cappuccino, een likeur, een gebakje... Koffie fleurt de pauzes in ons dagelijkse leven geweldig op . Maar koffie bevat ook veel antioxidanten en is dus goed voor onze gezondheid, al zijn er grenzen aan.

Zeker geen koffie vóór het sporten! Gepubliceerd op 05/11/2013 - 13h18

Van koffie is bekend dat hij de hersenfuncties stimuleert. Vandaar dat men ervan uitgaat dat het "bakje troost" ook de lichamelijke prestaties verbetert. Cafeïne innemen vóór het sporten, is echter geen goed idee. Koffie vermindert immers de bloedtoe...

Meer artikels