• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  4 mening
 • Commentaren (0)

Gezonde voeding: de acht belangrijkste punten

Gezonde voeding: de acht belangrijkste puntenIn de preventieve aanpak van heel wat ziekten, waaronder kanker, worden sommige eetwaren aangeraden en andere afgeraden. Maar wat zijn nu globaal genomen de cruciale punten die een gezond iemand in acht moet nemen om gezond te blijven en langer te leven? Hieronder vindt u acht belangrijke voedingstips. Pas ze met ingang van vandaag toe!

Voeding ligt aan de basis van veel van onze gezondheidsproblemen


De eetgewoonten in de westerse landen zijn behoorlijk ontspoord. Er gaat geen dag voorbij zonder dat er nieuwe wetenschappelijke bewijzen verschijnen over de rol van onze moderne voeding bij de meeste aandoeningen en andere chronische ziekten. Hoog tijd dus om het geweer van schouder te wisselen.
Alleen, er bestaan zoveel richtlijnen, adviezen en uitspraken over eetwaren. Op de duur weet een mens niet meer waaraan hij zich moet houden.
Het WCRF heeft alle voor het grote publiek beschikbare informatie daarom samengebald tot 8 voedingstips die we vanaf vandaag kunnen toepassen in ons dagelijkse leven.

1) Drink thee


Thee zit boordevol antioxidanten, dat zijn stoffen die veroudering tegengaan. Antioxidanten helpen het lichaam te vechten tegen ontstekingsverschijnselen en de laatste jaren zijn er almaar meer aanwijzingen dat ze een belangrijke rol spelen in de strijd tegen kanker. Vooral de polyfenolen, een van de grote groepen van antioxidanten, zijn cruciaal voor de preventie van kanker. Praktisch: groene thee bevat het hoogste gehalte aan polyfenolen. Gebruik dan wel rechtstreeks de blaadjes en laat die een poos trekken (10 minuten), geen extracten dus van groene thee en ook geen drankjes met groene thee.

Bijgewerkt door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/01/2011
Origineel artikel geschreven door op 20/04/2009

Bronnen: Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF), rapport november 2007.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten