• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Gezond eten: makkelijker gezegd dan gedaan...

Gezond eten: makkelijker gezegd dan gedaan... Delhaize heeft een enquête laten uitvoeren waaruit blijkt dat de Belgen veel belang hechten aan een gezonde en evenwichtige voeding. Of ze daar ook echt werk van maken, is een andere zaak…

Op het eerste gezicht bevestigt de enquête bij de Belgische bevolking wat we al wisten: we eten te weinig groenten en fruit. Toch vinden veel Belgen gezond eten essentieel… We zitten hier dus met een tegenstrijdigheid. Een mogelijke verklaring is dat slechts 47 % van de ondervraagden ervan overtuigd is dat een maaltijd tegelijk lekker en gezond kan zijn. Een hardnekkig vooroordeel!

Handleiding voor een gezond leven

Op de vraag wat de essentiële voorwaarden zijn om gezond te leven, antwoordt 89 % van de respondenten: een gezonde voeding. Dan volgen: voldoende slapen (40 %) en bewegen (41 %). Dat zijn echter precies de twee activiteiten die het vaakst verwaarloosd worden uit tijdsgebrek: 46 % van de Belgen doet minder dan één keer per week aan sport, 30 % minder dan één keer per maand of nooit. En verschillende studies hebben uitgewezen dat de helft van de westerse bevolking slechts acht uur per dag slaapt.

Een gezonde voeding?

Een gezonde voeding is voor 62 % van de ondervraagden een evenwichtige voeding met veel groenten en fruit. Bijna de helft (44 %) vindt veel water drinken belangrijk, zelfs belangrijker dan fruit eten! 85 % van de bevolking is ervan overtuigd dat alleen verse producten goed zijn voor de gezondheid. Ze vergeten echter dat diepvriesproducten andere, niet onaanzienlijke troeven bezitten. Zo blijven hun vitamines uitstekend bewaard, veel beter dan bij een vers product dat op de verkeerde manier opgeslagen wordt, zoals vaak het geval is.

Artikel gepubliceerd door op 21/12/2004

Bronnen: De enquête werd in juli 2004 uitgevoerd door het onafhankelijke bureau Insites Consulting bij een representatieve steekproef van 1.276 personen.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten