• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Gezond en goedkoper eten: 5 basisprincipes

Gezond en goedkoper eten: 5 basisprincipes

Hoe kunt u gezond en goedkoper eten? Het basisprincipe is zeer eenvoudig: vermijd overbodige producten, die uiteraard onnodig duur zijn. Met deze instelling, slaagt u erin gezonder te eten en tegelijkertijd onze planeet te beschermen. Hieronder vindt u vijf basisregels om minder uit te geven en tegelijk gezonder te eten.

Koop geen verrijkte producten

Laat u niet verleiden door onder meer met sterolen en omega 3 verrijkte margarines of door met vitaminen of melkzuurbacteriën verrijkte zuivelproducten. Deze producten kunnen hun voordelen en doeltreffendheid immers onvoldoende bewijzen. En daarbij, ze zijn veel te duur!

Koop geen alcoholvrije koolzuurhoudende (fris)dranken

Alcoholvrije koolzuurhoudende (fris)dranken, zowel light als met suiker, sappen met of zonder toevoeging van suiker, ijsthee en gearomatiseerd water zijn allemaal te vermijden.
Deze dranken bevatten heel wat chemische additieven en meestal ook veel suiker, die tot overgewicht leidt (dit zijn de lege calorieën, die alleen maar zuivere energie aanvoeren). Suikerhoudende dranken met zoetstoffen hebben dan weer het nadeel dat ze de smaak voor het zoete in stand houden. Bij aankoop zijn deze dranken zeer duur en daarna moet de gemeenschap nog opdraaien voor de verwerking van de plastic flessen… Drink dus water en koop alcoholvrije koolzuurhoudende (fris)dranken enkel bij feestelijke gelegenheden.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/07/2015
Origineel artikel geschreven door op 04/05/2009

Bronnen: * Dr. Laurent Chevalier is als arts verbonden aan het Universitair Ziekenhuis van Montpellier. Hij is er tevens verantwoordelijk voor de afdeling Voeding. Hij heeft bovendien verschillende boeken gepubliceerd over voeding en planten.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten