• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

Gezichtsverzorging: op slag een stralende look

Gezichtsverzorging: op slag een stralende look

U bent moe en u hebt een doffe teint…Neem uzelf dus eens onder handen.

Een snelle behandeling na een diagnose van de staat van uw huid, en over een maand hebt u weer een stralende teint.

Het geheim: de combinatie van drie technieken uit de esthetische geneeskunde.

Welk nut heeft zo’n combinatie van verschillende verzorgingstechnieken?

Catherine De Goursac*: Meer en meer mensen willen vandaag een snelle esthetische verzorging, een behandeling die onmiddellijke resultaten geeft en waarvoor ze niet voor een bepaalde duur uit hun sociale milieu moeten verdwijnen. Daarom hebben we gekozen voor een type verzorging die verschillende technieken uit de esthetische geneeskunde combineert en het effect en de doeltreffendheid van de behandeling doet stijgen. Het verwarmen van de huid na een verzorging verdubbelt bijvoorbeeld de doeltreffendheid ervan.

Zo, al testend en zoekend, hebben we een optimale combinatie gevonden: een peeling, de carboxytherapie en een sessie met radiofrequentie.

 

Wat houdt een peeling precies in?

Catherine De Goursac: het woord peeling komt uit het Engels en is afgeleid van het werkwoord "to peel" of pellen. Bij deze techniek wordt de huid ‘afgeschilferd’ door een chemisch product met een min of meer hoge concentratie trichloorazijnzuur lokaal aan te brengen. Het product vernietigt de bovenste huidlagen en stimuleert door groeifactoren de dieper gelegen huidlagen waar de belangrijkste cellen - zoals de fibroblasten – zich bevinden. Die plek is dé fabriek van de lederhuid.

Het chemisch product wordt enkele minuten op de huid aangebracht zodat er een min of meer grondige afschilfering plaatsvindt. De peeling geeft de cellen van de opperhuid en de lederhuid een ‘boost’ zodat die de huid helpen vernieuwen.

Deze oppervlakkige peeling is totaal pijnloos. Ze veroorzaakt alleen een licht en voorbijgaand branderig gevoel. Het afschilferen van de huid is na 3-4 dagen praktisch niet meer te zien en u kunt uw sociale activiteiten gerust voortzetten.

Deze lichte peeling helpt de huid vernieuwen, verbetert de huidkorrel (verwijde poriën), de teint (straalt meer en is gelijkmatiger) en ze versoepelt ook de huid.

 

Bijgewerkt door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/11/2013
Origineel artikel geschreven door op 28/11/2011

Bronnen: Dr.Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse artsenvereniging (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Vijf tips om u beter in uw vel te voelen

Vindt u het artikel interessant?